5 години, 5 екстри, 5 хиляди лева
2011-05-08

„Ай Ди Ел” започна дейност на 8 май, точно преди 5 години. Подаръците, които сме подбрали са свързани символично с 5-годишнината – даряваме 5 екстри на всеки, на когото правим ремонт на жилището. Екстрите са на стойност 5 000 лв. - печка, пералня, плод за вграждане /стъклокерамичен/, паркет и портманто. 5 години, 5 екстри, 5 хиляди лева и петте екстри започват с буквата „п”. Получават ги хората, които сключат договор с нас до края на месец май за комплексен ремонт на дома си, който струва над 20 000 лв. Изпълнението на самия ремонт е в зависимост от желанието на клиента - може да е извършен в рамките на оставащата календарна година. Подаряването на тези 5 екстри е един реверанс към доверилите се ни клиенти. А и през май, месецът, в който цялата природа се събужда за нов живот искаме да внесем допълнителна радост в тази пролетна еуфория, която обзема всички ни. Искаме подаръците, които правим да са големи и важни за хората, както са важни за нас тези 5 години дейност. Така им се отблагодаряваме за доверието, което са ни гласували и продължават да гласуват ежедневно.

Какво е развитието на „Ай Ди Ел” през тези 5 години?

- В началото предметът на дейност беше в сферата на т.нар. сухо строителство – монтаж на гипсокартонени плоскости. Впоследствие се разви до компания предлагаща много голяма номенклатура от услуги, които вече ни позволяват да бъдем сред лидерите на пазара. „Ай Ди Ел” в момента е утвърдена в 2 направления: строеж на еднофамилни къщи и комплексни ремонти на жилища и офиси.

Вие първи предложихте в България ремонтът като комплексна услуга? Има ли търсене?

- Да, „Ай Ди Ел” е пионер в това. Наложихме хората да се доверяват на една фирма за различните ремонтни дейности, а не да ги възлагат на отделни майстори. Така те получават услугата от едно място, на точната цена и за точния срок. Това направи нашата компания успешна в тази сфера. Дали има търсене – за това говорят фактите: спрямо миналата година има 100 процента ръст на клиентите за комплексен ремонт. Което означава, че хората се насочват към този вид услуга и я предпочитат. Това разбира се е плод на нашата коректност и всеотдайност към клиентите, за което те се отблагодаряват с множеството поръчки към нас. 

Кои са предимствата на ремонта като комплексна услуга?

- Той има само предимства, няма недостатъци. Не е по-скъп от това да го възложиш на различни майстори. Клиентът има насреща си лице-структура, която носи отговорност, дава гаранция за свършената работа. Може да провери качеството на дейността - направили сме стотици ремонти. Ние не сме майстори, които казват, че лепят плочки, а реално вашата баня ще бъде първият им обект. Как работим може да се види дори и от офиса на фирмата – той е наше изпълнение. Друго важно предимство е срокът на ремонта с нас – около 10 пъти по-кратко от това на майстора. Не е за подценяване, че когато една компания дава гаранция не може да си позволи да работи с некачествени материали, защото това ще рефлектира върху нея. При самите ремонтни дейности отношението е различно – не се събразявайте с майстор - да му готвите и миете след него, а насреща имате фирма, която се съобразява с вас, която се стреми да ви улесни живота. Даваме всичко от себе си да бъдете доволни, нас ни интересува да бъдете доволни, докато един майстор това не го засяга, защото той няма организация, структура, чийто имидж да пази, да гради име. Той е анонимен, ще си продължи в друг квартал, независимо дали ви харесва или не неговата работа. 

Продължавате ли да почиствате след като направите ремонт?

- Това е станало наша задължителна практика, наша запазена марка, това е европейски начин на работа. Всеки един човек, който цапа като върши работа, трябва да си почисти и то по начин, който да не налага отново чистене след него, а клиентът направо да влезе и да живее. Това е нашата система.